Just another WordPress.com site

Latest

PERNIAGAAN


MENGAPA ORANG BIASA SEPERTI SAYA DAN ANDA BOLEH MEMPUNYAI PENDAPATAN RM30,000 SEBULAN HANYA DALAMMASA 3 BULAN?


Bagi orang biasa yang dilahirkan didunia seperti saya dan anda mesti menginginkan kehidupan yang sempurna dan bebas dari kesempitan kemiskinan wang. Bagi orang luar biasa yang kaya, kesempitan wang bukan menjadi masalah, tapi mungkin kesempitan kasih sayang, kesempitan akal dan kesempitan sosial menyebabkan tidak wujud ketenangan. Biar lah dengan masalah orang luar biasa..Kita berbalik dengan dunia orang biasa-biasa macam kita.

Pernah atau tidak kita terfikir ingin menjadi manusia yang disegani, dihormati, kaya, dan paling penting seimbang antara dunia dan akhirat. Justeru itu kita mencari bagaimana ingin menunaikan impian-impian tersebut. Bagaimana aku hendak menjadi seperti mereka yang kaya? Bagaimana aku hendak menjadi seorang pemimpin yang dihormati? Bagaimana aku hendak menjalankan kehidupan yang selesa dan bebas dari beban kewangan? Bagaimana…bagaimana…dan bagaimana….?? Itulah persoalan yang sering bermain dalam setiap individu biasa-biasa macam saya dan anda yang mengimpikan keindahan dalam kehidupan di dunia ini. Namun dihadapan mata kita masih ada orang-orang yang telah berjaya dengan jalan yang diambil dan kita bertanya bagaimana mereka boleh berjaya? Lalu kita pun ikut lah apa yang dia orang lakukan..kita lakukan…dia orang masuk program ini..kita pun masuk program ini..dia orang buat bisnes MLM kita pun join MLM, dia orang buat bisnes internet, kita pun buat bisnes internet…Kita tiru 100% apa yang dia orang lakukan…Lalu ada sebilangan yang berjaya..ada yang lingkup…Yang berjaya diucapkan tahniah!! Yang gagal pulak akan mula la mencari kesalahan orang lain…Lalu duduk termenung dan masih memikirkan bagaimana?..bagaimana?…dan bagaimana?.. Kenapa kita tidak fikirkan persoalan Mengapa? Mengapa aku hendak menjadi kaya? Mengapa akuhendak menjadi seorang pemimpin yang dihormati? Mengapa aku hendak menjalankan kehidupan yang selesa dan bebas dari beban kewangan? Mengapa orang itu boleh berjaya? Mengapa aku tidak berjaya? DAN persoalan yang saya ingin tuan fikirkan

“MENGAPA ORANG BIASA SEPERTI SAYA DAN ANDA BOLEH MEMPUNYAI PENDAPATAN RM30,000 SEBULAN HANYA DALAM MASA 3 BULAN?


Jawapan nya sangat mudah: Berusaha, Berdoa dan Bertawakal..Mengapa orang yang berusaha, berdoa dan bertawakal boleh mempunyai pendapatan RM30,000 sebulan hanya dalam masa 3 bulan?

Jawapannya:

Berusaha:

Bagi orang yang berusaha dia tidak kenal erti penat dan gagal. Dia akan berusaha dan terus berusaha selagi tidak mencapai apa yang diinginkan. Jika dia gagal, dia menganggap kegagalan adalah satu ilmu yang dinanti-nantikan..ilmu baru yang boleh dipelajari atas apa yang dilakukan. Bayangkan 1000 kali dia gagal…Dia dah menjumpai 1000 cari bagaimana mengatasi kegagalan tersebut. Sebab dia dah mengalaminya…dah mengetahui mengapa dia gagal…dan dia belajar dari kegagalan tersebut. Jadinya dia akan berusaha dan terus berusaha. Itu la hebatnya orang yang BERUSAHA!! Anda belum berjaya dengan apa yang ada lakukan pun orang akan tetap kata ANDA HEBAT.

Berdoa:

Setiap agama menganjurkan penganut-penganutnya berdoa untuk meminta pertolong dari tuhan masing-masing. Sebagai umat yang beragama islam, kita digalakkan untuk berdoa meminta kepada ALLAH untuk memberkati dan menjayakan apa yang kita lakukan. Percayalah setiap doa yang dipohon, Allah akan memberi perhatian. Jadi apa tunggu la..berdoa la…minta laa…dah kita ini sememangnya HAMBA NYA. Memang tugas hamba meminta kepada tuannya.

Bertawakal:

Setelah kita berusaha dan berdoa, tawakal adalah jalan terakhir yang mana kita berserah kepada Allah atas apa yang kita lakukan. Tawakal satu ibadah hati paling utama dan akhlak iman paling agung. Seorang ulama menyatakan tawakal ialah percaya kepada Allah dan hanya kepada Dialah kita mengharapkan segala sesuatu, bukan kepada siapa pun.Tapi bagi orang yang gagal, hanya berserah sahaja tanpa berusaha+Doa. Itu yang jadi mangsa SKIM CEPAT KAYA…nak sangat kaya lepas tue kayap…berserah sahaja semua yang ada lepas tue tunggu…tunggu…then hancur…hangus semuanya..Selapas anda faham dengan persoalan “MENGAPA”, baru anda fikir Bagaimana?

 

“BAGAIMANA ORANG BIASA SEPERTI SAYA DAN ANDA BOLEH MEMPUNYAI PENDAPATAN RM30,000 SEBULAN HANYA DALAM MASA 3BULAN?”


Kita telah berjumpa dengan bermacam-macam orang yang berjaya dan yang gagal dalam apa mereka lakukan. Dan bila berjaya kita pun tanya la bagaimana kejayaan mereka. Kita pun ikut…ada yang berjaya..ada yang gagal..so akan berbalik la kepada soalan MENGAPA tadi.. Bagaimana hendak mendapat RM 30,000 dalam 3 bulan? OK, saya ingin berkongsi satu peluang.. Ramai orang yang mempunyai pendapatan yang tidak masuk akal beribu ringgit, bekerja hanya bila mereka rasa perlu, menjadi bos sendiri dan masa lapang dihabiskan dengan keluarga pergi bercuti ke sana sini. Berita tergempat untuk anda… Mereka ini dahulunya juga seperti anda dan saya malah sesetengahnya lebih teruk lagi – ibarat cukup-cukup makan sahaja. Namun dengan program dan sistem yang ingin saya kongsikan ianya akan mengubah hidup anda. Ayuh segera sertai kami dalam program yang TERHEBAT di Malaysia ini.

 

“MENGAPA ANDA PERLU MEMILIH SCORE A YANG MENJANA PENDAPATAN RM30,000 SEBULAN HANYA DALAM MASA 3 BULAN?”

Pengenalan

Syarat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan ialah dengan menggunakan kaedah “pembelajaran output”, kebolehan untuk mengeluarkan dan menggunakan apa yang telah dipelajari. Ramai pelajar hanya melakukan pembelajaran input – membaca, belajar, menghafal dan mendengar adalah pembelajaran input. Inilah sebabnya ramai pelajar yang mendapat markah yang sederhana.Untuk menyerlah, anak anda memerlukan pembelajaran output. Ketahuilah bagaimana kami melatih anak anda teknik pembelajaran output kami.  Kami telah mengambil masa 4 tahun untuk membentuk satu kaedah pembelajaran output yang cukup komprehensif yang mana ianya telah direka mengikut kurikulum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.Kami akan membantu dan membimbing anak anda supaya Bersedia Menghadapi Peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A. Berlatih mencapai kecemerlangan, keinginan untuk berjaya adalah penting, tetapi keinginan untuk bersedia adalah lebih penting. Apabila tiba hari peperiksaan anak anda akan mengharungi cabaran dengan keyakinan dan mencapai kecemerlangan A.

Score A Programme™  juga diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-

Sikap Para Pelajar:-

  • Merasa beban dan bosan untuk belajar cara konvensional yang hanya menggunakan buku sebagai medium menuntut ilmu;

  • Tiada motivasi untuk menjadi pelajar cemerlang;

  • Tiada minat untuk membaca buku dan membuat buku latihan;

  • Selalu menghabiskan masa di depan komputer dengan chatting, bermain game dan melawat laman-laman web yang tidak berfaedah; juga

  • Tidak mendapat perhatian ibu bapa yang sibuk bekerja.

Masalah Ibu bapa:-

  • Tidak dapat menilai pencapaian akademik anak anda;

  • Tidak dapat memberi perhatian kepada kerja rumah dan ulangkaji anak anda;

  • Tidak berpuas hati dengan keputusan peperiksaan anak;

  • Anak hanya membawa balik kad laporan 2 kali setahun;

  • Kurang pasti akan persediaan peperiksaan anak anda;

  • Anak anda menghadapi tekanan/ takut peperiksaan justeru hilang minat untuk belajar;

  • Membelanjakan wang yang banyak tetapi anak masih gagal memperolehi keputusan diharapkan; juga

  • Kekurangan interaksi ibubapa dengan anak-anak.


Score A Programme™ ialah program Webucation (gabungan website dan education) yang pertama di Malaysia.
Webucation – The Sunrise Business

WEBUCATION, the fast growing Business Opportunity In Forbes Magazine, Peter Drucker calls webucation “The Next Mega Trend.” He states it will be the next Multi-Billion if not Trillion Dollar Industry. For those of you who don’t know Peter Drucker; he is a highly respected worldwide management consultant guru and author of over 25 books on Business and Management.

Mengikut kajian para pakar ekonomi dunia, seperti Peter Drucker, ‘Webucation’ adalah merupakan  peluang perniagaan yang paling berpotensi untuk masa hadapan bahkan lebih berpotensi dari Makanan Kesihatan dan Komunikasi. Perniagaan seperti ini dikategorikan sebagai Ekonomi Matahari Terbit dimana ia mempunyai peluang yang cerah untuk berjaya dalam satu jangkamasa yang panjang.

Di Malaysia pula, pada tahun 2010, Kerajaan telah mensasarkan semua sekolah menjadi sekolah Bestari dimana pada ketika itu, para pelajar akan belajar melalui laman web dan portal pendidikan seperti Score A Programme.

Program Score A merupakan satu revolusi di dalam bidang pendidikan negara:

· Portal pendidikan yang PERTAMA & TERUNGGUL di Malaysia

· Tiada persaingan & tidak bermusim

· Program yang terbukti berkesan dan mendapat pengiktirafan dari Kementerian Pelajaran Malaysia & PIBGN

· Modal rendah, usaha sedikit, tiada risiko & pulangan LUMAYAN

· Kursus & sistem sokongan yang mantap!

· Strategi yang berkesan untuk menjamin peluang anda meraih pendapatan tinggi setiap bulan

Potensi Perniagaan:

· Saiz pasaran 6 juta PELAJAR & berkembang 500,000 pelajar baru setiap tahun

· 1.5 juta orang PELAJAR yang menduduki Peperiksaan UPSR, PMR & SPM setiap tahun

· Pendidikan adalah perbelanjaan wajib setiap keluarga

· Pelancaran oleh YB Dato’ Sri Hishamuddin Tun Hussien (Mantan Menteri Pelajaran) & YAB Tan Sri Dato’ Hj. Muhyidin Hj. Mohd Yassin

Sejarah Penubuhan Score A Programme™

· Dibangunkan oleh Kenshido International Sdn. Bhd. (dulu dikenali sebagai Edu-2u Portal Sdn. Bhd.) pada tahun 1999.

· Pelopor yang terunggul dalam Portal Pendidikan.

· R&D selama 3 tahun. Modal RM4.5 juta bagi mencipta perisian.

· Pada tahun 2002, telah dilancarkan di 14 buah Sekolah Bestari di Malaysia. Diberikan secara percuma untuk di uji kerberkesanannya. Projek ini telah mendapat kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia.

· Hasil daripada percubaan sistem ke atas Sekolah Bestari ini selama 3 tahun iaitu daripada 2002 sehingga 2005, 93% pelajar-pelajar yang menggunakan Score A Programme™ telah mendapat pencapaian cemerlang 5A di dalam UPSR dan 8A di dalam PMR iaitu 100% A.

· Dipasarkan secara berperingkat sejak pelancarannya pada tahun 2002.

· Setelah mendapat keputusan yang cemerlang dan diiktiraf oleh kerajaan, pada tahun 2006, Score A Programme™ telah dipasarkan secara meluas melalui konsep jaringan pemasaran iaitu MLM (Multi Level Marketing) agar lebih ramai masyarakat dapat menyedari kewujudan produk pembelajaran yang hebat ini di samping memberi peluang ke arah peningkatan ekonomi.

PENGIKTIRAFAN

Sudah ramai menteri-menteri mengiktiraf program ini. Benda bagus mesti la ada pengiktirafan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-Aug-2010 : Score A I-Teacher Pre Launch Ceremony, by Y.A.B. Datuk Seri Hj. Mohd Ali bin Mohd Rustam, Chief Minister Melaka, at Ayer Keroh, Melaka.

23-Jul-2010 : Pre-Launch of Score A I-Teacher by Y.B. Datuk Masidi Manjun, Minister of Tourism, Culture & Environment Sabah & Education Bureau Sabah, at Kota Kinabalu, Sabah.

31-Jan-2010 : Pre-Launch and Signing Ceremony of MOA between eEducator, USM and Kenshido of Score A – iTeacher, by T.Y.T. Tun Dato Seri Utama (Dr.) Hj. Abdul Rahman bin Hj Abbas, Yang Di-Pertua Negeri Pulau Pinang, at USM.


Berita Dari 2002 Hingga 2006

25-8-2002 : Launching of Score A Programme™, Sekolah Wawasan, Subang jaya, Selangor, oleh Deputy Minister of Education, Y.B. Dato’ Aziz Shamsuddin.

30-1-2004 : Sarawak Scholars’ Night, by Menteri Pertanian Dan Industri Makanan, Sarawak, Y.B. Dato’ Sri Haji Adenan Bin Satem.
21-7-2005 : Majlis Penyerahan Score A di Pasir Gudang, JB, oleh Menteri Usahawan Koperasi dan Pembangunan, Y.B. Datuk Mohamed Khaled Nordin.

21-9-2005 : Majlis Menandatangani Perjanjian Pendidikan Anak-Anak Kakitangan Penjara Dengan Score A, oleh Timbalan Menteri, Kementerian Keselamatan Dalam Negeri, Y.B. Dato’ Noh Bin Omar.

13-2-2006 : Program Anugerah Pelajar Cemerlang Parlimen Parit Sulong, oleh Menteri Sains, Teknologi Dan Inovasi, Dato’ Jamaluddin bin Dato’ Mohd Jarjis.

25-3-2006 : Majlis Pelancaran Dan Penyerahan Portal Score A Parlimen Pagoh, oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia, Y.B. Tan Sri Dato’ Haji Muhyidddin Bin Haji Mohd. Yassin

TESTIMONI PRODUK

“MENGAPA PERNIAGAAN BERASASKAN PENDIDIKAN BOLEH MENJANA PENDAPATAN RM30,000 SEBULAN HANYA DALAM MASA 3 BULAN?”


Untuk memulakan sebarang perniagaan kita kena tahu apa yang sering diminta oleh pengguna. Barang/perkhidmatan apa yang menjadi keperluan/kehendak pada hari ini. Persoalanya barangan/perkhidmatan apa yang sukar ditolak apabila dijual. Kalau dulu masa saya belajar eknomomi tinggkatan 4 dan 5, barangan keperluan adalah barangan yang sangat diperlukan, dan jika tidak dipenuhi manusia tidak boleh hidup tanpanya. Manakala barangan Kehendak, hanya barangan hanya sebagai pelengkap atau boleh membantu manusia, tapi kalau tidak dipenuhi barangan tersebut, manusia masih boleh hidup tanpanya. Jadual dibawah adalah perbezaannya:

Barangan Keperluan

Barangan Kehendak

Makanan

Telefon

Pakaian

Televisyen

Tempat Tinggal

Kereta

Pendidikan

dsbnya


Sebagai contoh manusia tidak boleh hidup tanpa makanan tapi boleh hidup tanpa telefon bimbit.Manusia tidak boleh hidup tanpa pendidikan, tapi manusia boleh hidup tanpa televisyen. Penduduk dikawasan yang jauh kemodenan masih boleh hidup tanpa telefon, kereta dan sebangainya namun mereka masih memerlukan makanan, pakaian, tempat tinggal dan pendidikan..pendidikan disini jangan disempatkan hanya kena belajar masuk sekolah dan belajar membaca,mengira dan sebagainya. Belajar cara bercucuk tanam dan memburu juga salah satu bentuk pendidikan. Jadi kesimpulannya barangan keperluan memang diperlukan oleh manusia. Jadi kita buatlah perniagaan baranganKEPERLUAN. Namun untuk membuka perniagaan kita memerlukan:

1) MODAL untuk membuka perniagaan;

2) Perlu menilai PERSAINGAN dalam perniagaan;

3) Menilai CITARASA pengguna untuk mengurangkan kadar penolakkan

4) Melihat kadar KEUNTUNGAN yang diperolehi

Jadi untuk memudahkan membuat penilaian perniagaan yang ingin dilakukan. Sila rujuk rajah dibawah:

KATEGORI

MODAL

SAINGAN

CITARASA

UNTUNG

PILIHAN

Makanan (Restoran)

RM10K keatas

Sengit (banyak sangat dan kedai makanan)

Pelbagai.(banyak sangat selera)

Agak2 dalam 30%

X

Pakaian(Butik)

RM10K keatas

Sengit (banyak sangat dah kedai baju)

Pelbagai-nak design macam2.

Agak2 dalam 30%

X

Hartanah (Rumah)

RM10 Juta keatas

Sengit (banyak sangat pemaju)

Pelbagai (banyak sangat citarasa yang perlu dipenuhi)

Agak-agak dalam 50%

X

Pendidikan(webucation – score a)

RM7ratus hingga RM7000 je..

Tak banyak. Score A Peneraju Terunggul & Champion dalam e-Learning (ada beribu-ribu testimoni pelajar dapat Score A dan bebelas-belas menteri dah rasmi

Semua nak anak pandai..semua sama..

70%. Sangat-sangat tinggi, di mana syarikat bayar bonus kepada kita (Distributor)

Kesimpulannya, buat masa ini, diketika ini perniagaan pendidikan Webucation (Score A Programe) merupakan perniagaan yang mengutungkan. Perniagaan yang kadar penolakkan yang tiada dan samada anda suka ke, tidak suka ke, minat ke, tidak minat ke, ini lah program yang sangat hebat – Program yang TERPAKSA MAHU! Dan Program yang membolehkan anda berpeluang jadi JUTAWAN.

Dengan Rasa Bangga Dan Berbesar Hati Pihak Syarikat Telah Disahkan KEPATUHAN SYARIAH Pada 7 Februari 2010 bersamaan 22 Safar 1431.
(Yang Pertama di Malaysia yang mendapat Sijil Syariah-Compliant dari segi Produk & Pelan Pemasaran!)



Bisnes untuk mencari duit tambahan bagi menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat ketika ini. Di sini kami mempunyai sistem yang mudah untuk menjana pendapatan sampingan yang lumayan.


SYED : 019 3477758

Advertisements